Bio

Ann Van Dessel (°26 december 1961) uit Mortsel is dichter en schrijfdocent.
In 2012 verscheen haar poëziedebuut ‘Een kei in duren’. In 2017 volgde ‘Toverstroming‘ en in 2021 ‘Als de lucht valt’. Samen met collega-dichters Hilde Pinnoo, Erwin Steyaert, Hilde Van Cauteren en Daniel Billiet schreef zij ‘Een kier in het rumoer: handleiding voor het betrappen van stilte’ en ‘Lopen op los zand: gedichten om kanker neer te schrijven’. Alle uitgaven werden verzorgd door Uitgeverij P in Leuven. Het collectief Pazzi di Parole kende onderweg een gedaanteverwisseling en schrijft met een gewijzigde bemanning springlevend verder onder de naam ‘Campo Copla‘.

Ann geeft poëzievoordrachten, stimuleert het schrijven van brieven, coacht beginnende schrijvers, geeft auteurslezingen en schrijfworkshops, tekent levensverhalen op en leidt poëziewandelingen. Zij is auteur van ‘De Engelenburcht’ en ‘Help! De taart staat in brand’; muzikale vertellingen die zij realiseerde in samenwerking met componist Simon Van Hoecke en beeldend kunstenaar Gonda Cleynhens.

Samen met yogadocente Petra Elberse begeleidt Ann met hart en ziel schrijfdagen intuïtief schrijven in de Abdij van Orval. Ingrediënten zijn rust, stilte, verbondenheid met jezelf en met de prachtige natuur.

Ann wil poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie.