Contact

Ann Van Dessel (°26 december 1961) uit Mortsel is dichter en schrijfdocent aan de SchrijversAcademie in Antwerpen.

Ann geeft poëzievoordrachten, coacht beginnende schrijvers, geeft auteurslezingen en schrijfworkshops, stimuleert het schrijven van brieven, tekent levensverhalen op en leidt op vraag poëziewandelingen. 

Ann is redactielid van Roer, vrijhaven voor poëzie, bezield Klimaatdichter en Dichter van Wacht.

Samen met collega-dichters Hilde Pinnoo en Joris Iven vormt zij het kleinschalig dichterscollectief Campo Copla, dat op grote schaal schrijf- en levensvreugde veroorzaakt.

Zij is ook de auteur van De Engelenburcht en Help! De taart staat in brand; muzikale vertellingen die zij realiseerde in samenwerking met componist Simon Van Hoecke en beeldend kunstenaar Gonda Cleynhens.

Samen met yogadocente Petra Elberse begeleidt Ann schrijfdagen intuïtief schrijven in de Abdij van Orval. Ingrediënten zijn rust, stilte, verbondenheid met jezelf en met de prachtige natuur.

Haar missie: poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie.

Voordrachten, schrijfworkshops en auteurslezingen

Je kunt auteurslezingen en voordrachten boeken voor diverse doelgroepen: volwassenen, jongeren, maar ook voor kinderen. Ann gaat daarbij steeds opnieuw op zoek naar boeiende, originele invalshoeken.

Subsidiemogelijkheden

Een auteurslezing organiseren – hier ontdek je de voorwaarden om een subsidie bij Literatuur Vlaanderen aan te vragen. Op de pagina van Ann Van Dessel vind je concrete info op het tabblad ‘Lezingen’.

Mail

annjmvandessel@gmail.com