Andere sporen

Straatpoëzie
Op straatpoezie.nl worden gedichten in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen verzameld. Ann Van Dessel haalde de top 10 – dankzij de gemeente Haacht waar zij een tijdje dorpsdichter was. Dat staat te lezen in een interview in het tijdschrift Onze Taal met literatuurwetenschapper Kila van der Starre die onderzoek deed naar straatpoëzie en de online-inventarisatie opzette.

Emojipoëzie
Facebookstunt: Zeg het deze week met poëzie in plaats van een emoji (januari 2017)

Boxed
Zes dichters Marleen de Crée, Annmarie Sauer, Roger Nupie, Richard Focqué, Albert Hagenaars en Ann Van Dessel schreven gedichten bij foto’s van fotograaf Paul Bulteel.
Het resultaat van dit gezamenlijk project kon je bezichtigen tot 16 januari 2015 in de hal van SD Worx, Brouwersvliet 2 in Antwerpen.

Karen Schouteden, steenkapster en kalligrafe, letterkapte een versregel in witte steen.versregel-in-steen2

Muurvast vers bij Tine in Kessel-Lo (november 2011)IMG_6324-e1320837070679

Het poëtisch adoptiedossier van Doel, een initiatief van Hilde Van Cauteren (dorpsdichter Doel): dichters adopteren een zere plek in Doel, schrijven er een gedicht over en dragen het op en voor aan betreffende zere plek

Meer te lezen en te bekijken op http://adoptiedossierdoel.wordpress.com/eerste-adoptiedag/

Opdracht van Liesbeth en Luc Demesmaecker-Geerinck (Bierbeek): een gedicht op een houten deur en een tweede gedicht op de muur van de schuur (september 2011)

Kunstroute Bierbeek mei 2011, georganiseerd door CC De Borre – visuele poëzie op locatie in poëzietuin bij Jan en Det Bex-Keulemans

Gedichten thema ‘dans’ aan wand balletschool Leuven (2011)

Gedicht op wenskaartje voor Creatief Schrijven (Kerst 2010)

Gedicht, geschreven in opdracht van architect Bart Bekaert (Slypskapelle) en aangebracht op een muur in zijn woonkamer
woning-Bart-Bekaert

Gedicht op wenskaart – uitgegeven door Cultuurraad Keerbergen (2010)

Gedicht uitgebracht op vinyl-plaat 1001 liefdes, stemmen van Filip Degraeve en Lieve Bruynooghe door Creatief Schrijven Antwerpen

Gedicht op banner van 6 bij 20 m aan de Boekentoren in Gent (mei – juni 2010), nadien aan het station in Brugge (eind augustus 2010)
Mijn stad

Gedicht op banner aan de brug in Dendermonde – zomer 2010
Dendermonde-2010